Svet

0 коментара

МАРИЈА ЗАХАРОВА: У потпуности смо се отворили према Западу, а они су нас на крају преварили. оградили су нас бодљикавом жицом

Јул 19, 2018 | Аутор Глас јавности / Б92.нет / од 19.06.2018. |

Од краја Хладног рата Русија се у потпуности отворила према земљама Запада, али оне су нас превариле, каже Марија Захарова.

Извор: Принтскрин/Јутјуб

"У потпуности смо се отворили према Западу, али не зато што смо били поражени. Урадили смо то сами, нико нас није присилио", рекла портпаролка руског министарства спољних послова у интервјуу за фински лист "Хуфвудстадсбладет", а преноси Тасс.

Према њеним речима, некадашњи совјетски лидер Михаил Горбачов, архитекта програма "перестројке" желео је "да оконча трку у наоружању и Хладни рат", због чега се Русија отворила према Западу.

"Али били смо преварени. Одговорили сте тако што сте нас оградили бодљикавом жицом", рекла је она истичући да је све што је Русија желела од Европе сарадња - у области економска, трговинска и културна.

Она је додала да су Руси желели да слободно путују у друге земље и ослободе се прибављања виза, међутим та идеја је увек била одбијана.

"Сада свима показујемо: 'Немојте ни да помислите да нас поново нападате'. Након што смо изгубили 20 милиона људи у Другом светском рату, имамо право да то свима показујемо да се то више не би поновило. У протеклих двадесет година покушавају да нас окруже са свих страна", рекла је Захарова.

0 коментара на ову вест