Društvo

0 коментара

СТЕФАН ЦВЕТКОВИЋ: Они који су ме отели ће ме и ухапсити јер представљам сметњу

Јул 22, 2018 | Аутор Глас јавности / Б92.нет / од 22.06.2018. |

Стефан Цветковић, новинар из Беле Цркве чији је нестанак и даље тема број један у Србији, уверен је да ће бити ухапшен, пише "Данас".

Извор: Принтскрин/Јутјуб

У изјави за тај лист Цветковић каже да "онај ко је организовао његову отмицу, има проблем са оним што радим и презентујем. Такође, има довољно моћи да злоупотребљава институције и због тога не сумњам да ћу бити ухапшен, јер представљам сметњу".

Он, међутим, додаје да ни то неће спречити да се сазна истина о његовом случају и најављује нову конференцију за новинаре, која ће, како каже, бити хитно сазвана.

Тужилац из Основног јавног тужилаштва у Вршцу Тихомир Кнежевић изјавио је у среду да то тужилаштво ради на прикупљању додатних доказа у случају Цветковића, након чега ће позвати и њега да дође и да исказ и исприча своју верзију догађаја.

"Прикупљамо још неке доказе које чекамо да нам стигну, а у понедељак ћу имати информације. Потом ћемо одлучити који дан ћемо позвати Цветковића. Нема разлога да се он приводи, позваћемо га да дође", рекао је Кнежевић агенцији Бета.

У уторак је саопштено да су на основу до сада спроведених истражних радњи надлежна тужилаштва у Вршцу и Панчеву утврдила чињенице које указују и представљају основану сумњу да је Стефан Цветковић извршио кривично дело лажно пријављивање своје отмице.

У заједничком саопштењу Основног јавног тужиоца у Вршцу Тихомира Кнежевића и вишег јавног тужиоца у Панчеву Небојше Живковића тада је наведено да ће надлежна тужилаштва против Цветковића за наведено кривично дело предузети законом предвиђене радње ради утврђивања могућег постојања кривичног дела и кривичне одговорности учиниоца, након чега ће донети одлуку о даљем току кривичног поступка.

Нестанак новинара Стефана Цветковића био је пријављен 13. јуна касно увече, а високи државни функционери су 15. јуна рано поподне саопштили да је Цветковић пронађен.

Цветковић је 19. јуна у Београду одржао конференцију за новинаре на којој је остао при својим тврдњама да су га отела тројица непознатих људи, од којих су двојица на глави имали маске, а трећи који није носио маску је имао "нешто слично полицијској значки".

У изјави Бети, Цветковић је рекао да ће у најкраћем року организовати нову конференцију за медије на којој ће објаснити све дилеме које су се јавиле у међувремену у том случају. Он је рекао да ће том приликом јавност обавестити шта су могли да буду мотиви оних који су га, наводно, лишили слободе и зашто је боравио на Војно медицинској академији.

Цветковић је одбацио тврдње да је сам режирао цео догађај и рекао да нису тачне информације да на полиграфском испитивању у неким одговорима није говорио истину.
Он је потврдио да га још нико из тужилаштва није контактирао ради евентуалног давања исказа.

0 коментара на ову вест