Društvo

0 коментара

ОГЛАСИО СЕ СТЕФАН ЦВЕТКОВИЋ: Отеле су ме три особе, један имао полицијску значку; Нису ме тукли нити су са мном причали

Јул 19, 2018 | Аутор Глас јавности / Б92.нет/ од 19.06.2018. |

Новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић изјавио је да су га у среду увече отеле три особе, од којих је једна имала оружје и значку која подсећа на полицијску.

Извор: Принтскрин/Јутјуб

Он је навео да га нису тукли ни малтретирали за то време нити су са њим комуницирали. Додао је и да су га тројица зауставила, од којих су двојица била маскирана, и да су га вероватно комбијем пребацили на локацију која се вероватно налази у Белој Цркви.

Цветковић је додао да је у том периоду имао повез преко очију и да није могао да види где је и са ким, али да је у краткој комуникацији са једним од тих особа наслутио да има словеначки акценат.

После неког времена, људи које је Цветковић означио као отмичаре су га упитали где желе да га оставе, након чега су га поново транспортовали на то место и рекли му да не скида капуљачу бар пет минута "уколико жели да живи".

"Нико ме од полиције није пронашао. Ја тада зовем полицијског службеника чији број знам", рекао је он и додао да је тај полицајац одмах дошао по њега и возилом га пребацио у Београд, заједно са шефом Полицијске управе у Панчеву и представницом Министарства унутрашњих послова Дијаном Хркаловић.

Пре почетка конференције за новинаре, Цветковић је рекао да је из медија чуо да је тужилаштво против њега поднело пријаву због лажног пријављивања и додао да га о томе нико није обавестио, због чега је пред новинарима позвао један број, рекавши да зове надлежног тужиоца. На тај број се нико није јавио већ се укључила говорна пошта, а Цветковић је камерама показао који је број позвао.

Он је рекао да га од синоћ обезбеђују људи из полиције, јер постоје индиције да му може бити угрожена безбедност, али да он о томе није питан.

"Хвала јавности и струковним удружењима, као и колегама који су искрено били забринути за све што се дешавало", рекао је он.

0 коментара на ову вест